Tacfit
A nagy Tévedés
A Tacfit-ről a neve alapján sokan azt hiszik, hogy ez valami ugrálós fitnesz irányzat. 
Amikor olvassák, hogy egy nő tartja az edzéseket, akkor még kevésbé kíváncsiak rá, mert tuti, valami zenés zumba-aerobikról van szó. Tévedés!

Mi az a TacFit?
A Tacfitet eredetileg nem is ránk, hétköznapi emberekre szabták. A rendszer kifejlesztője, Scott Sonnon, eredetileg a különleges egységek (kommandósok, határőrök, rendőrök, tűzoltók) számára akart egy olyan edzéstervet felépíteni, ami edzőtermi körülmények között szimulálja a bevetés körülményeit. Arra kereste a választ, hogy hogyan lehet kifejleszteni az edzések segítségével azt a képességet, hogy idejében felismerjék a gyakorlók a holtpontot, és megtalálják a módját, hogy át tudják azt hidalni, hogy a lehető leggyorsabban tudjanak reagálni egy helyzetre, hogy a pihenő időket maximálisan ki tudják használni stb.

Milyen gyakorlatok vannak benne? 
A rendszer nem pusztán egy erő, állóképesség és gyorsaság fejlesztő funkcionális edzésmódszertan. Nem lehet annyival kivesézni, hogy magas szinten ötvözi a kettlebell, clubbell, TRX, jump-box, medicinlabda és crosstréning saláytsúlyos gyakorlatait. A TAcfit sokkal többről szól.

Miben különleges? 
- A rendszer nagy hangsúlyt fektet arra, hogy edzés után minél gyorsabban tudjon a szervezet regenerálódni, ezért levezetésként jógagyakorlatokat is használ. 
- Nem versenyeztet másokkal. Csak magaddal versenyzel: a saját erő-állóképesség-gyorsaság szinteddel. És ehhez kapsz egy kis munkafüzetet is, ahol magadnak jegyzőkönyvezed az eredményeidet. 
- Folyamatos a pulzuskontroll. Óra alatt többször is mérjük a pulzust. Ezt is jegyzőkönyvezed magadnak az edzésnaplódban. 
- A workoutok visszatérőek, és hol magas, hol alacsonyabb intenzitással csináljuk meg. (Ne ijedj meg, alapból 26 workout van, ami négy szintből áll, tehát jól elleszel, mire a 104 workouton végig mégy, és utána kezdődik a szabadság, amikor te állítod össze a saját célodnak megfelelően a gyakorlatsorokat - ez az igazi funkcionalitás!)

Kinek való?
- Mindenkinek, akinek fontos a minőségi erő és állóképesség fejlesztés.
- Aki szereti a kihívásokat, és akar fejlődni. 
- Akit nem rémisztenek meg a súlyok, de/és igényli a változatos edzéseket. 
- Aki nem szereti az edzőtermi versengést, de lázba jön, ha a saját határait feszegetheti. 
- Aki szeretné érezni a testét szeretkezés közben :D