Flowfit
Nehéz úgy beszélni a FlowFitről, hogy valaki egyből átlássa miért is éri meg neki ezt a mozgásformát gyakorolnia. 

Ha azt mondom, átmozgatjuk a gerincet minden irányban, azt hiszed: gerinctorna.
Ha azzal érvelek, hogy áramló mozgások vannak benne, és egyik mozdulatot a másik után fűzzük, azt gondolod: vinyasa flow jóga. 
Ha még azt is hozzáteszem, hogy bár mobilizál, de erőt igénylő mozgásforma, akkor felhúzod a szemöldököd, hogy talán capoeiraszerű valami? 

Mi a FlowFit, ha nem ezek?
A FlowFitet leginkább egy olyan sajátsúlyos szabad mozgássorozathoz hasonlítanám, ahol nem vagy a szőnyeghez kötve mint a jógában.
Erőnléti elemei között alkartámaszos, kéztámaszos egyensúlyi pózok, fekvőtámaszok, egylábas guggolások vannak, de ezek egy mozgásláncra felfűzve, úgy, hogy nem szakad meg, nem áll meg a mozgásfolyam mint a jógában
Sok, mobilitásodat, hajlékonyságodat célzó mozdulat van: csípőnyitó, vállnyújtó, boka- és térdstabilizáló pozíciók, szintén az áramlásba belefűzve.
Annyit ismétlem az áramlás szót, hogy meg sem lepődsz, ha azt írom: az óra a folyamatos áramlásról szól. Nem cél ismétlészámokkal vagy időkorláttal dolgozni, csakis az aznapi flowt betanulni és azt ismételni. 

Ez is valami funkionális izé?
A flowfit funkcionalitása abban rejlik, hogy bármilyen problémával is küzdesz: feszes vállak, letapadt izomzat, hátfájás, korlátozott csípőmobilitás, gyenge karok, lusta farizom - mindegyikre lehet egy olyan 10 perces gyakorlatsort összeállítani, amit aztán otthon, akár napi szinten is gyakorolhatsz, hogy karban tartsd az adott területet.
Tökéletesen beilleszthető mozgássor egy buszsofőrnek a várakozási időszakaszába a buszvégen, hogy a csípőjét kimozgassa, a gerincét átnyújtsa, és a pedált nyomkodó vádliját és talpizomzatát regenerálja.
De ha épp a Margitszigetet futod körbe, akkor egy 10 perces FlowFit mozgássor a végén garantálni tudja, hogy minden érintett terület le legyen nyújtva, és azt ne egy fának dőlve spárgába feltámasztott lábbal tedd.

Ha a tanítványaimat kérdezed 10-ből nyolc ezt ajánlja :D