Clubbell

A clubbell minden eszköz közül a kedvencem az indian club mellett. Nem csak azért, mert az indian club modern köntösbe bújtatott fejlesztése. Nem csak azért, mert a clubbell jógában a kistestvérét, az 1.25-öst használjuk. Hanem azért is, mert 2013.december 23-án hosszú idő után először tudtam hátfájdalom nélkül végig aludni az éjszakát, a clubbell gyakorlatoknak hála. 

 

Hogyan néz ki egy clubbell?

A clubbell egy fém baseball ütőre hasonlít. Van egy gumó a végén, hosszú, egyenes fém rúd. Semmi zsinór, masni, csengettyű. Merő puritán egyszerűség. 

 

Lehet változatos edzéseket csinálni vele?

Sokan azt hiszik, hogy csak a karokat erősíti illetve a marokerőt. Ja, meg esetleg a hát és a mell izmait. Kevésbé gondolnák dinamikus eszköznek, inkább statikus gyakorlatokhoz megfelelőnek. Eszünkbe sem jutna, hogy milyen nagyszerű a combizmok vagy vádli erősítéséhez. Vagy hogy mekkora segítség lehet az ízületi mobilitás javításában. Ne mondj le első ránézésre erről az eszközről!

Nagyon sokféle gyakorlattípus létezik.

- Az eszközt foghatod egy kézzel vagy két kézzel,

- dolgozhatsz akár egyszerre két eszközzel is

- szimetrikusan vagy asszimetrikusan.

- Tarthatod az eszközt mint Toldi a szekérrudat, vagy pörgetheted, mint Thor a kalapácsot. 

- Extra: Nem csak az erő fejlődését garantálja, hanem egyidőben a megdolgoztatott ízületi tartományoknak a mobilitását is serkenti, valamint magában hordozza az izmoknak a nyújtását is.

 

Milyen nehezek ezek a vasdorongok?

Amilyen erős vagy :) 2,5kg, 5kg, 7kg, 10kg, 12kg, 15kg, 20kg. De megsúgom, élőben eddig két embert láttam, aki ki tudta a 20 kilósat emelni, de ők is csak két kézzel. Mivel az eszköz hosszú, instabil, állandóan egyensúlyba kell hozni, kibillent téged is az egyensúlyodból, ezért már a kisebb, 5 kilós súly is izzadásig dolgoztatja a srácokat is.

Nőknek vibrátor, férfiaknak mi?

Ez az eszköz nem csak nőknek van, de azért néhány motiváló sor a nőknek. Szebb lesz a mellünk, mert megemeli a mellkast, feszesíti az izomzatot a nyak körül így tokátlanít is, helyre teszi a tartást, laposítja a hast. Az integető hájról se feledkezzünk meg. És nem kell a jövőben többé férfisegítség egy ásványvizes kupak lecsavarásához, csak ha el akarjuk adni magunkat, mint a szende szüzet. 

Férfiak férfiasabb kézfogásra számítsanak, telefonkönyvtépő marokerőre, szögeket hajlító vasmarokra. nem mellesleg gömbölyú vállakra, ívelt csuklyásra, és pajzsként domborodó mellkasra, amire egy szende nő minden vágya, hogy fejét ráhajthassa.