Clubbellyoga
A Clubbell Yoga egy kortárs jógastílus. Megalkotója az amerikai Summer Huntington, egy fiatal erőnléti edző és jógi.

A stílus sajátja, hogy a jógázást az erőnléti edzések módszertani oldaláról közelíti meg, így az erőfejlesztés, állóképességfejlesztés, különböző izmok erősítése-nyújtása tudatos központi szerepet kap az órák felépítésében

Maga a clubbellyoga vinyasa flow alapú jóga, mivel ászanasorokkal dolgozik, de a hatha stílus elemeit is átveszi, amennyiben egyes ászanákat akár hosszabb ideig is kitartanak a gyakorlók és bizonyos esetekben egyes ászanákat rögtön megcsinál a gyakorló jobb és bal oldalra

A clubbell egy kis fém súlyzórúd, amit a jógázás során használunk. Az 1.25-2.5 kg-os súlyzót a kézbe véve főleg a vállöv mobilizálására és stabilizálására használjuk, a kar és a kar mozgatásához szükséges egyéb izmok erősítésére, de az egyensúlyérzék fejlesztésére is kiváló, mivel használata megváltoztatja a test tömegközpontját.

Az eszközhasználat miatt, valamint a a célzott jóga-gyakorlatsorok miatt a jógázók izomzata gyorsan és harmonikusan fejlődik. Jelentős  koncentrációt és befeléfigyelést követel meg a tanítványoktól az, hogy egy súlyzó van a kezükben, de pont emiatt a test tudatos használata, az izomcsoportok tudatosítása is nagyon hamar megjelenik.

Az óra felépítés: átmozgatás, bemelegítés, flow clubbel nélküli betanítása, napüdvözletek, workout (időre végzett, vagy ismétlésszámot megadó gyakorlatsorok összessége), flow clubbell-lel, peakpose (nem kötelező), levezetés, relax.

Egy clubbellyoga órán izzadni fogsz a belső hőtől. Föl fog pörögni az anyagcseréd...és igenis, fáradt leszel az óra végére...de fel leszel töltve energiával! Úgy fogod érezni magad mintha egy megérdemelt wellness hétvégéről jönnél haza, ahol egy jót izzadtál a szaunában, ahol egy jó masszőr keze alatt ellazultál, ahol egy jó kozmetikus arcpakolásokkal felfrissítette az arcodat, és a lelkedet is kiönthetted egy jóleső beszélgetéssel.